Tikkaus on materiaalien yhdistämistä, tavoitteena saavuttaa lopputuotteeseen tietty kuohkeus ja lämpöominaisuus. Tavallisin tikkauksen muoto on tekstiilikangas, johon yhdistetään tikkaamalla vanu. Tikkaus tehdään suurilla ompelukoneilla, joilla pystytään työstämään isojakin kankaita kokonaisuuksina. Joskus tikkaukseen halutaan tuoda kuvioiden avulla näyttävyyttä ja tehoa. Suosittuja kuvioita ovat esimerkiksi erikokoiset vinoruudut, tasaruudut sekä aalto- ja siksak-kuviot.

 

Täytemateriaalina käytämme tikkituotteisiin pääasiassa polyesterikuituvanua. Vanuja valmistetaan eri paksuisina ja laatuisina. Ammattilaisemme osaavat valita sopivan vanun aina tuotteen käyttötarkoituksen mukaan. Tarvittaessa käytämme puuvilla- tai villavanuja.

Muut tuotteemme

VALMISTUOTTEET

Voimme työstää jopa 320 cm levyisiä materiaaleja. Toteutamme myös erilaiset tikkauskuviot, kuten vinoruudut ja siksak-kuviot.

Lue lisää

IMEYTYS
MATERIAALIT

Kemikaali- tai öljyvahingon sattuessa on ensiarvoisen tärkeää, että oikeanlaiset imeytysmateriaalit ovat nopeasti saatavilla.

Lue lisää

PALOTURVALLISET
KANKAAT &
TIKKIVUORET

Paloturvalliset materiaalit ovat yleistyneet etenkin julkisten tilojen sisustuksessa. Meiltä saat monipuoliset paloturvalliset tekstiilit.

Lue lisää