Maksu- ja toimitusehdot

Maksutavat
Maksun voit hoitaa helposti OP Payment Serviceä käyttämällä. Voit maksaa suoraan valitsemallasi verkkopankilla.
Pankkimaksutavat: Nordea, Danske Bank, POP-Pankki, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, Ålandsbanken, OP, Handelsbanken, Aktia, S-pankki.
Mobiilimaksutavat: MobilePay
Korttimaksutavat: Visa, Visa Electron, Mastercard

Toimitustavat
Käytämme lähetysten toimittamiseen Suomen Postia. Tuotteet lähetetään 1-3 seuraavan arkipäivän aikana, jos tuotteen sivulla ole ilmoitettu muuta. Lähetyksen saavuttua noudettavaksi saat saapumisilmoituksen. Tuotteet ovat tämän jälkeen välittömästi noudettavissa. Kirjepakettina (paksuus alle 3 cm) lähtevät toimitukset toimitetaan suoraan postilaatikkoon.

Minimitilaus / Toimituskulut
Verkkokaupassa ei ole minimitilausrajaa. Tilauksiin lisäämme postituskulut painon mukaan. Lopulliset postituskulut näkyvät kassalla.

Myyntialue
Verkkokaupassa myytäviä tuotteita toimitetaan Suomeen, Ruotsiin ja Tanskaan.

Toimitusaika
Tilaukset pyritään toimittamaan postiin 1-3 seuraavan arkipäivän aikana. Tämä koskee vain perusvalikoiman tuotteita. Räätälöityjen tuotteiden toimitusajat sovitaan erikseen. Jos sinulla on kiire tilauksen kanssa, otathan yhteyttä sähköpostilla, kristian.paavola@tikkiteam.com

Viallisen tuotteen palautus
Kaikista palautuksista on aina sovittava Tikki Team Oy:n kanssa etukäteen. Reklamointiaika tuotteen noudosta tai saapumisesta on 14 päivää. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla osoitteesta kristian.paavola@tikkiteam.com. Viallinen tuote vaihdetaan ainoastaan samaan uuteen nimikkeeseen. Ainoastaan viallinen tuote on palautettavissa. Kaikki tuotteemme ovat hygieniatuotteita, jonka vuoksi tuotteilla ei ole palautusoikeutta.
Räätälöityjen tuotteiden palautus ei ole mahdollista, jos tuotteessa ei ole vikaa.

Toimituksessa rikkoutuneet lähetykset
Valitettavasti Posti, huolellisesta pakkaamisesta huolimatta, ei aina onnistu kuljettamaan paketteja ehjänä perille. Tämän takia on hyvä jo lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot paketissa. Mikäli lähetys on vaurioitunut Postin kuljetuksessa, tee vahinkoilmoitus postikonttoriisi. Ota myös yhteys meihin, niin sovimme uuden tuotteen toimituksesta.