painopeitto tyngdtäcke kotimainen inhemsk nyckelflagga avainlippu

Painopeitto, joka on aidosti suomalainen – TT-PainopeitotTM

TT-PAINOPEITTO™ on pehmeä, myötäilevä ja painava peitto jonka avulla rauhoitut ja tunnet olosi turvalliseksi. Painopeitossa on 180 kappaletta taskua* jotka ovat täytetty tasaisesti therapygrain (rPet elintarvikelaatu) rakeilla. Painorakeet takaavat miellyttävän ja tasaisen painontunteen kehoa vasten. Painopeitto aktivoi mielihyvähormonin tuotannon ja viestii kehollesi, että on aika rauhoittua. Samalla se lieventää mahdollista stressiä ja ahdistusta. Serotoniinin tuotanto aivoissa lisääntyy ja se auttaa mielialan säätelyssä.

Painopeitto sopii niin lapsille kuin aikuisille. Aikuisten peiton koko on 140cm x 200cm, Junior peitonn koko on 100cm x 140cm ja baby koko 70cm x 80cm. Lasten painopeitto löytyy linkin takaa.

Peite ei sisällä terveydelle ja ympäristölle vaarallisia tai haitallisia yhdisteitä. Lue kokemuksia painopeitosta.

*4kg peitteet sisältävät 90 kpl taskua

KOTIMAINEN PAINOPEITTO ON LAADUKAS

Tikkiteamin valmistama laadukas painopeitto on luonnollisesti suomalainen tuote ja se on näin ollen ansainnut Avainlippu-merkin. Avainlippu voidaan myöntää vain Suomessa valmistetulle tai tuotetulle tuotteelle. 

PAINOPEITTO APUVÄLINEENÄ

Alun perin painopeitto on kehitetty erityislapsille apuvälineeksi ja se on auttanut monia lapsia uniongelmissa. Sittemmin on huomattu, että siitä on apua myös aikuisille ja näin ollen se onkin oivallinen apuväline ja se auttaa esim. huonounisuudesta, stressistä ja levottomista jaloista kärsiviä aikuisia. Painopeiton vaikutus perustuu paineentunteeseen, joka saa aikaan turvallisen ja hyvän olon. Painopeiton käyttäminen tuntuu kuin halaukselta ja se auttaa elimistöä tuottamaan mielihyvähormoneita.

PAINOPEITOLLA ON USEITA ETUJA

  • luo turvallisuuden tunnetta
  • helpottaa unensaantia ja rauhoittaa unta
  • helpottaa keskittymistä
  • auttaa mielialanvaihtelussa
  • auttaa keksittymisessä
  • auttaa aistisäätelyhäiriöissä

PAINOPEITTO EI SOVI KAIKILLE

Peittoa ei saa käyttää ihmisillä, joilla on murtumia, osteoporoosia tai verenkierto- tai hengityselimistön sairauksia. Painopeiton käyttäjän tulee olla myös tarpeeksi vahva, jotta hän voi siirtää peiton tarvittaessa syrjään eikä vaaratilanteita pääse syntymään.

avainlippu

PAINOPEITON SOPIVA PAINO ON NÄHTÄVISSÄ ALLA OLEVASTA TAULUKOSTA

Jos haluat kokeilla painopeittoa ennen ostopäätöstä, meiltä löytyy myös >>kokeilupeitto

PEITON PAINO / KEHON PAINO

2kg Baby 0-2 vuotiaille
4kg Junior 2-9 vuotiaille

Aikuisten koko:
5kg / 30-60kg
7kg / 40-80kg Sopii myös lapsille 2-9 vuotiaille
9kg / 50-100kg
12kg / 80-130kg
15kg / 90- >160kg

(Painot ovat suosituksia)

Peiton paino on yleensä noin 10% kehon painosta.

PAINOPEITON PESU

Painopeittoa pestäessä tulee huomioida erityisen tarkasti pesukoneen painorajoitus. Varsinkaan 9 kilosta ylöspäin olevien painopeittojen pesua ei kannata suorittaa kotikoneella, sillä siinä tulee painorajoitukset nopeasti vastaan. Suosittelemme viemään painopeiton pestäväksi pesulaan.

  • 60 asteen konepesu
  • Ei huuhteluainetta, ei valkaisuainetta, ei kemiallista pesua
  • Yhden pisteen rumpukuivaus
  • Ei saa silittää

TUOTETIEDOT

Päällinen pehmeää puuvilla-polyesteriä.
Vanu 100% Pe
Paino 100% rPet TherapyGrain (elintarvikelaatu)

PAINOPEITON VALMISTAJA

TikkiTeam Oy
www.tikkiteam.com
TT-PAINOPEITTO™ on kotimainen tuote.

Siirry tuotteen verkkokauppaan

Mikä on painopeitto?

Painopeitto on nimensä mukaisesti normaalia painavampi peitto. Se on peitto, joka on täytetty erityisellä painavalla materiaalilla, yleensä lasihelmillä. Sen tarkoitus on parantaa unen laatua. Painopeitto antaa käyttäjälleen rauhoittavan paineentunteen, jolla on rentouttava vaikutus. Vähän kuten mummolan vanha painavampi peitto, jota käytimme lapsena. Paineen tunne saattaa auttaa kehoa vapauttamaan serotoniinia ja melatoniinia, jotka ovat tärkeitä hormoneja, jotka auttavat nukahtamaan ja pysymään unessa pidempään.

Kuinka painopeitto saattaa auttaa unettomuuteen?

Painopeitto voi auttaa unettomuuden hoidossa usealla tavalla. Se saattaa auttaa kehoa rentoutumaan ja vähentämään stressiä, joka voi olla yksi unettomuuden syistä. Toiseksi, se auttaa luomaan lisää syvää unta, joka on tärkeä unenvaihe REM-unen lisäksi. Kolmanneksi, se saattaa auttaa kehoa vapauttamaan serotoniinia ja melatoniinia, jotka auttavat nukahtamaan ja pysymään unessa pidempään.

Auttaako painopeitto ahdistukseen?

Painopeitto voi auttaa ahdistuksen hoidossa eri tavoin. Se saattaa auttaa kehoa rentoutumaan ja vähentää stressiä, joka voi olla yksi ahdistuksen syistä. Painopeitto saattaa edistää luomaan syvemmän ja rauhallisemman unen, ja hyvä ja riittävä uni auttaa vähentämään ahdistusta. Lisäksi painopeiton on sanottu auttavan kehoa vapauttamaan serotoniinia ja melatoniinia, joiden avulla elimistö edistää henkistä hyvinvointia.

Kuka hyötyy painopeiton käytöstä?

Painopeitto voi olla hyödyllinen monille ihmisille. Se voi auttaa erityisesti niitä, jotka kärsivät unettomuudesta, ahdistuksesta, levottomista jaloista tai esimerkiksi ADHD:sta. Painopeittoa käyttävät myös monet urheilijat ja fyysisesti aktiiviset henkilöt, sillä se voi auttaa palautumisessa ja lihasten rentoutumisessa.